Consumenten enthousiast over zelfrijdende auto's

17/01/2017

Europeanen zijn enthousiast over de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, zo blijkt uit onderzoek van Ford onder 5.000 volwassenen. De meesten zouden met hun dierbaren praten, op internet surfen, of een hapje eten terwijl ze gereden worden. Eén op de zes ondervraagden geeft aan dat ze kinderen alleen naar school zouden laten rijden.

“Mensen beginnen echt na te denken over wat autonome auto’s precies voor hen zouden kunnen betekenen in hun dagelijks leven”, aldus Thomas Lukaszewicz, Manager Automated Driving bij Ford Europa. “Veel van ons verwaarlozen de tijd voor onszelf en voor onze dierbaren omwille van andere verplichtingen. Zelfrijdende auto’s zullen onze manier van leven, en de manier waarop we reizen, op een revolutionaire manier veranderen.”

In 2017 begint Ford met het testen van autonome auto’s op wegen in Europa. “We hebben al plannen aangekondigd om in 2021 een autonome auto te gaan gebruiken voor een carpoolservice in de Verenigde Staten en het is belangrijk dat we onze tests uitbreiden naar Europa”, voegt Lukaszewicz toe. “De regels op de weg variëren hier van land tot land, de verkeersborden en de indeling van de weg zijn anders, en bestuurders moeten overvolle wegen vaak delen met fietsers.”

Veiliger, schoner, gezonder rijden door de stad

Ford is volop bezig met innovaties op het gebied van transport en mobiliteit. Naast zelfrijdende auto's werkt het ook aan schonere, zuinigere en veiligere auto's en denkt het na over infrastructurele aanpassingen die nodig zijn voor een zeer snel toenemend aantal elektrische wagens op de weg en voor autonoom rijdende auto's die de weg delen met fietsers, voetgangers en door mensen bestuurde wagens. Dat is nodig ook, want de wegen, met name in de grote steden, worden steeds drukker, met allerlei gevolgen voor het comfort en de gezondheid van stadsbewoners. In onderstaande filmpje een mooie impressie van Ford's visie op de Stad van Morgen.


Nieuws

Promoties

Bekijk hier de laatste promoties

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen