Een terugblik op een succesvol Autosalon 2018

25/01/2018

Het 96ste autosalon sloot afgelopen zondag haar deuren

Er zijn in 2018 540.000 bezoekers naar het Autosalon in Brussel gekomen, aldus organisator FEBIAC.

Op het Autosalon kon men 7 wereldprimeurs en 17 Europese primeurs, waarvan twee de nieuwe Tourneo Courier en de nieuwe Tourneo Connect waren.

#WeAreMobility

De tentoonstelling #WeAreMobility, waar het publiek een groot aanbod met oplossingen gepresenteerd kreeg om andere de mobiliteit in steden te kunnen verbeteren.  Een van de punten die werd aangehaald is het autodelen.  Zoals in De Standaard te lezen viel: “ De belangrijkste vernieuwing op de automarkt is de forse achteruitgang van de dieselwagens. “ In 2017 werden voor het eerst meer benzinewagens dan dieselwagens verkocht. Dit was ook merkbaar op het salon, waar nagenoeg geen dieselmodellen te zien waren.

Elektrificatie

Toch bleek het aanbod met de ‘groene’ volledig elektrische wagens nog beperkt.  Dit zal in de toekomst veranderen, omdat Ford op de persdag van Autosalon aankondigde om meer dan 4,5 miljard dollar te investeren in de versnelde bouw van het  geëlektrificeerde gamma. 

Dit betekent dat Ford tegen 2021 uit zo’n 13 volledig of deels elektrische modellen zou bestaan.  Tegen 2022 worden de investeringen dan verdubbeld tot 11 miljard dollar.  Het aantal Plug-in Hybride voertuigen stijgt dan tot 24 stuks.  In datzelfde jaar wil Ford 16 volledig elektrische voertuigen op de markt brengen.

Deze tentoonstelling werd door meer dan 35.000 bezoekers bezocht.

Bekijk hieronder een terugblik op het Autosalon van 2018: 


De 97e editie van het Salon wordt van 17 tot 27 januari 2019 gehouden en zal in het teken van de auto’s, motorfietsen en lichte bedrijfsvoertuigen staan.

Het Autosalon is afgelopen maar onze promoties zijn nog tot het eind van de maand van kracht. 

Bekijk onze Bestseller SerieAlle promoties bekijken

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws